Santiago Pucon - Vakantiebestemming.info

Vakantiebestemming.info
Reisverslagen en informatie
Vakantiebestemming.info
Ga naar de inhoud

Santiago Pucon

Amerika > Chili Paaseiland Patagonië
We begonnen onze rondreis naar Patagonie en Paaseiland in Santiago de Chile de grootste stad en tevens de hoofdstad van Chili. We zijn tijdens de reis diverse keren in Santiago geweest omdat we vanaf hier naar diverse plaatsen vlogen. Tijdens deze bezoeken hebben we vooral het centrale gedeelte van de stad bezocht rondom de Plaza de Armas. In dit gedeelte zie je vele gebouwen die gebouwd zijn in 19 eeuwse neoklassieke architectuur. Voorbeelden zijn de aan het plein Plaza de Armas gelegen kathedraal - Metropolitan Cathedral of Santiago, het hoofdpostkantoor - Edificio del Correo Central en het Palacio de la Real Audiencia de Santiago.
 

Santiago de Chile - Merengebied - Pucón

 
Maar ook vindt je in de buurt het Palacio de la Moneda het verblijf van de president van de Republiek Chili. het Municipal Theatre of Santiago, Congreso Nacional het voormalige Chileense Congres, het Palacio de los Tribunales de Justicia de Santiago, het gebouw van o.a. vele justitiele instanties waaronder o.a. het Hooggerechtshof van Chili en het Palacio de la Real Aduana de Santiago waar nu een museum gevestigd is met Pre-Columbiaanse kunst. Maar als je hier door de stad loopt kom je nog wat natuurlijk ook andere historische gebouwen tegen die interessant zijn.
 
 
Maar men kan ook uitgebreid winkelen in de vele winkels die gedeeltelijk in voetgangersgebied liggen. Je kan de mercado central bezoeken met een vismarkt en je hebt hier gelegenheid om heerlijke vis te eten in een van de eetgelegenheden die men bij deze overdekte markt vindt. Als je wat rust wilt kan je een van de groenstroken/parken opzoeken. Bijvoorbeeld de op een heuvel gelegen Cerro Santa Lucía waar men overblijfselen vindt van twee forten, met fontein, beelden en boven op de heuvel uitzicht heeft over de stad. Het Parque Forestal vindt je bij het Museo Nacional de Bellas Artes. Door de stad loopt ook de snelstromende Mapocho rivier en men heeft ook regelmatig zicht op de bergen van de Andes. Een stad waar je makkelijk een aantal dagen kan vermaken.
Na Santiago begonnen we aan de eigenlijke rondreis door met een nachtbus naar Pucón te rijden. Pucón ligt in het merengebied en men ziet vanaf de stad de besneeuwde top van de actieve vulkaan Villarrica liggen. Je kan er diverse activiteiten doen. Wij hebben de volgende gedaan:
  • Bezoek gebracht aan Mapuche gemeenschap waar we uitleg kregen over de geschiedenis, tradities en gebruiken van deze inheemse indianen.
  • Wandeling Sendero los Lagos in Huerquehue National Park gelegen aan de voet van de Andes ongeveer 35km van Pucón. Een wandeling (ca. 5uur) met enkele uitzichtpunten op meren en de vulkaan Villarica. Men komt langs twee watervallen en men eindigt bij 3 meren waar men de aparte slangenden of apenboom (Araucaria araucana) langs de oevers ziet staan.
  • Verder kan je in Pucón bij het Villarica meer naar een strandje of naar de haven waar men een rondvaart kan maken.
  • Je kan de stratovulkaan Villarrica beklimmen. Deze tocht is erg zwaar je loopt circa 8 uur groot gedeelte zigzaggend - steil omhoog en gedeeltelijk met ijsschoenen over het ijs. Wij hebben dit niet gedaan, maar werd ook afgelast vanwege slecht weer en harde wind. Let op bij boeking dat je een maatschappij uit kiest die bij annulering je geld teruggeeft na aftrek van wat kosten.
Na Pucón reden we weer met lokale bus in ca. 5 uur over de Pan-American Highway naar aan het Llanquihue meer gelegen Puerto Varas. Vanaf de stad heb je bij goed zicht uitzicht op de drie vulkanen Osorno, Calbuco en Tronado. Vanuit Puerto Varas hebben we een dagexcursie gemaakt naar het eiland La Isla Grande de Chiloé. Chiloé staat bekend om zijn bijzondere kerken. Kijk verdere beschrijving bij de pagina van Isla de Chiloé - Puerto Varas

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's zijn gemaakt door Gerard Meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud